Hatha Yoga

Hatha yoga

In balans brengen van lichaam en geest.

Hatha Yoga is een van de oudste yogastijlen waarbij de focus ligt op het in balans brengen van lichaam en geest. De ademhaling is een belangrijk thema. Het concentreren op het eigen lichaam. Ongeacht de yogastijl die beoefend wordt, is de essentie hetzelfde: binnen de yoga draait alles om zelfdiscipline. Het gaat voornamelijk om de interne organen waarmee het lichaam gezond wordt gehouden.

Voor wie is Hatha Yoga?
Hatha Yoga is erg geschikt voor iedereen die het stukje bewustzijn en rust in zichzelf wil vinden en meer flexibiliteit in zijn of haar lichaam wil ontwikkelen. Binnen deze yogavorm is het erg belangrijk om naar het gevoel en het fysieke lichaam te luisteren. Het woord Hatha is afgeleid van twee Sankrietwoorden namelijk Ha, wat zon betekent en Tha wat maan betekent. De balans tussen de tegengestelde krachten van het lichaam en geest. Hatha Yoga is een geschikte yogastijl voor zowel beginners als de meer ervaren yogi. Omdat deze stijl veel basis yoga poses bevat, is deze vorm een mooie kennismaking met yoga in het algemeen voor beginners.

We zetten de voordelen van Hatha Yoga op een rijtje:

 • Leniger lichaam,
 • Versterkt de spieren,
 • Het zorgt voor een goede doorstroming van het bloed,
 • Daarnaast verlaagt het de bloeddruk,
 • Versterkt de organen,
 • Verbetert concentratievermogen,
 • Het versterkt je intuïtie,
 • En als klap op de vuurpijl verhoogt het je energielevel.


Hatha Yoga is een populaire vorm van yoga en wordt beoefend door mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het kan een herstellende en zachte oefening zijn, maar ook juist een meer uitdagende en dynamische oefening. Afhankelijk van de voorkeur en behoefte van het individu.

Het beoefenen van yoga past bij een gezonde leefstijl. Yoga heeft positieve effecten op je algehele gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Je lichaam wordt steviger, je spijsvertering wordt positief beïnvloed, je bloedcirculatie en hormoonbalans verbeteren, je ervaart meer kracht en flexibiliteit waardoor eventueel aanwezige klachten kunnen verminderen.

Yoga brengt ontspanning in je lichaam, herstelt je energiebalans en zorgt ervoor dat je vitaliteit toeneemt. Hatha-yoga is niet gericht op een sportieve prestatie, maar bij het beoefenen van de yogahoudingen ontdek je wat je aankunt (en wat niet) en hoe dit voelt in je lichaam. Je zult merken dat je jezelf steeds iets meer kunt uitdagen, dat je steeds soepeler wordt en dat je mentaal ook meer aankunt. Zelfs je sportieve prestaties verbeteren als je een aantal keer per week oefent.

De opbouw van de les ziet er als volgt uit:

 1. Warming up
 2. Een reeks op elkaar afgestemde staande, zittende en liggende yogahoudingen (Asana’s) en balansoefeningen
 3. Korte mindfulness meditatie ter afsluiting van de les.

  Yoga is voor iedereen. Gun jezelf aan het einde van de week een moment om alles los te laten, uit je hoofd, in je lijf en kijk of het bij je past om yoga onderdeel uit te laten maken van een gezonde regelmatige routine in je week.

  • Fitbodycircuit-loopband

  Waarom BIOCIRCUIT zo populair is:

  Beginnen is snel en simpel. Een doorlopende training voor maximale efficiëntie en het behalen van uw doelen. Geen kans op fouten: begeleiding door toestellen en altijd door ons. Alle toestellen passen zich aan u. Het is alsof ze u kennen. 

  Intake gesprek inplannen of gelijk lid worden?
  Dit zijn de voordelen:

  • One login: beginnen is snel en simpel

  • Ongoing training voor maximale efficiëntie

  • Geen kans op fouten, uw training is altijd onder begeleiding

  • Toestellen die u kennen en zich aan u aanpassen

  • Een effectieve training in 30 min. of minder

  • Elk fitnessdoel ligt nu binnen handbereik

  Fit in 30 minuten

  Contact

  Reedijk 8A
  3274 KE Heinenoord

  T 0186 820993
  E info@fitbodycircuit.nl

  Openingstijden

  Ma - Do: 07:00 - 21:00
  Vr: 07:00 - 19:00
  Za: 08:00 - 12:30
  Zo: Gesloten

  ×

   

  Hallo!

  Klik op één van onze contacten om te chatten.

  × Hoe kan ik je helpen?